Hjulene snurrer hurtigt i digitaliseringsmaskinen og kræver regelmæssigt nye titler, for at vi kan holde tempoet. Vi har derfor netop sendt de sidste årgange af Fyens Stiftstidende af sted til Scanning.dk. Stiftstidende fik fint følgeskab af:
- Ringsted Folketidende / Dagbladet (Ringsted): 2.10.1871 – 31.12.2000
Se den samlede liste over avistitler sendt til digitalisering samt udvalgt som mulige kandidater til at blive digitaliseret. Hold øje med titlerne i Mediestream Aviser på denne liste.
Samtidig med at vi sender flere titler af sted, begynder vi også for alvor at kunne se effekten af digitaliseringsarbejdet i Mediestream Aviser. Siden åbningen for fire uger siden har vi fordoblet antallet af sider i indgangen, så der nu ligger mere end 2,4 millioner sider i indgangen.
Mindre justeringer
I løbet af de næste par uger sker der mindre justeringer i hele flowet fra afsendelse af mikrofilm til præsentation i Mediestream. Det betyder, at der i en kortere periode ikke kommer nye sider i Mediestream Aviser, men at det derefter vil komme til at gå endnu hurtigere at få lagt avissider i indgangen.
Inden sommerferien vil der desuden ske en opdatering af selve indgangen (brugergrænsefladen), der retter mindre fejl og uhensigtsmæssigheder, som vi har opdaget siden åbningen.
Det er jo en kold afvaskning at kun de “udvalgte” har adgang til samtlige aviser – det har jo taget glansen af Skt.Gertrud. læse alle
LikeLike
Tak for kommentaren.
Jeg forstår godt, at det er skuffende ikke at kunne få adgang til alle avisårgangene hjemmefra. Hvis vi kunne, ville vi allerhelst give fuld adgang til alle hjemmefra, men det er desværre ikke den situation, vi befinder os i.
Aviserne er kommet til Statsbiblioteket som pligtafleveret materiale, og det betyder, at vi har pligt til at bevare dem, men det betyder ikke, at vi har lov til at give fri online adgang til dem. Fordi vi har modtaget dem som pligtafleveret materiale, kan vi med loven i hånden give vores brugere fuld adgang til dem på de tre pligtafleveringsinstitutioner – Statsbiblioteket, Det Kongelige Bibliotek samt Det Danske Filminstitut.
Aviserne er dækket af ophavsret, og det betyder, at hvis vi vil give bredere adgang til dem – fx online – skal vi lave en aftale med rettighedshaverne. En aftale kræver, at alle parter kan blive enige om betingelserne – inkl. de økonomiske – og det er p.t. desværre ikke lykkedes os at indgå sådan en aftale.
Det er vigtigt for mig at understrege, at vi på intet tidspunkt har stillet vores brugere i udsigt, at der ville blive fuld adgang til alle årgange og alle aviser. Tværtimod har vi fra starten af digitaliseringsprojektet arbejdet med et skilleår, der sagde, at vi skulle 140 år tilbage i tid, førend vi kunne give fri adgang hjemmefra. At det i stedet er blevet 100 år, er et kæmpeskridt i den rigtige retning.
Jeg håber, at ovenstående løfter noget af sløret for, hvorfor der ikke er fri adgang til alle avisårgangene hjemmefra.
Venlig hilsen
Karen
LikeLike